Massages Cursussen Tarieven Contact Wie ben ik
 
Traditionele Chinese Geneeskunde

 Tuina

Kinder Tuina

Qi Gong

Relaxatie Massage

Hotstone Massage

Qi Machine

Chi Nei Tsang

 

Traditionele Chinese Gezondheid

De Traditionele Chinese Gezondheidszorg (TCG of TCM) ontstond in het oude China van vr onze jaartelling.

Volgens de theorie van de TCG bevat alles energie of qi (chi) . Deze energie is niet statisch, zij beweegt, transformeert, en verbindt alles met elkaar.

In die zin zijn wij verbonden met de kosmos, en met de aarde; en kunnen wij de hemelse chi, de aardse chi, en de chi uit de omgeving bewust gebruiken en sturen.

Ons lichaam zelf bevat ook veel verschillende vormen van chi. Volgens de Chinezen stroomt er in ons lichaam niet alleen bloed, lymfe en lichaamsvloeistoffen, maar ook chi.

Het is belangrijk dat wij voldoende chi hebben, dat zij van goede kwaliteit is, en dat alles goed stroomt, zodat er een evenwicht is.

Ontstaan er blokkades of een onevenwicht in de energie, dan kunnen er problemen ontstaan zoals ziekte, emotionele of mentale problemen.

Voor de TCG is het belangrijk om de chi en het bloed goed te doen stromen.

De chi stroomt in ons lichaam in de meridianen of kanalen. Er zijn twaalf hoofd meridianen, die elk hun zijkanalen hebben, en die alles in ons lichaam met elkaar verbinden. Op die meridianen liggen acupunctuurpunten, die elk bepaalde effecten hebben als je er meewerkt.

Verschillende takken in de TCG zijn:

  • accupunctuur

  • tuina

  • tai chi-chi gong

  • kruiden

  • voeding

zij hebben allemaal als doel de levensenergie (terug) harmonieus te doen circuleren, met als gevolg: een betere gezondheid, zowel op fysisch, emotioneel, mentaal en geestelijk nivo.

 

 

Embracing Qi - Mieke Van Kerckhoven - Haegevelde 6 - 2150 Borsbeek - 0475/31.79.02